Sarbatorim 5 ani de implementare a proiectelor Erasmus+ VET, perioada  in care am incheiat cu succes, 5 proiecte de formare profesionala si mobilitati VET. Ultimele doua proiecte au fost derulate in cadrul Acreditarii acordate de Agentia Nationala in anul 2020.

Se spune ca  ”o fotografie face mai mult decat o mie de cuvinte…” de aceea am organizat aceasta expozitie pentru a arata  comunitatii largi bogatia de experiente Erasmus ce poate fi cuprinsa in imagini. Majoritatea fotografiilor surprind activitati din mobilitatile elevilor - oportunitati ideale pentru participanți de a descoperi noi culturi, de a-și dezvolta competente profesionale specifice calificarii, capacitatea de angajare, abilitățile lingvistice și interculturale, de a îmbrățișa valorile europene de toleranță, respect și diversitate.

Expozitie foto ”5 ani de experiente Erasmus+ VET”

<

#ERASMUS DAYS 2023

DISEMINARE 

,,Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei”. 

OBIECTIVE SI ACTIVITĂȚI 

Proiectul de formare profesionala si mobilitati VET ”EXPERIENTE EUROPENE, ORIZONTURI DESCHISE” este al doilea proiect care se desfășoară in cadrul acreditarii Erasmus+ VET, acordata Liceului de Transporturi Auto, Dr. Tr. Severin, pe perioada 01.03.2021-31.12.2027. Un alt proiect ce se adaugă celor deja încheiate, un alt prilej pentru experiențe profesionale și personale memorabile pentru cei 40 participanți la mobilități, dintre care 34 de elevi si 6 cadre didactice.

Pentru aceste mobilități, Uniunea Europeană ne-a alocat un grant de 114 380 euro  pe perioada iunie 2022-august 2023 pentru îndeplinirea următoarelor obiective:

 • Imbunatatirea competentelor necesare integrarii durabile pe piata muncii a 34 elevi, prin participarea la stagii de practica de calitate in Europa

 • Cresterea competentelor in utilizarea noilor tehnologii si metodelor didactice inovatoare a 6 cadre didactice VET, prin participarea la schimburi de bune practici internationale.

 • Promovarea si transpunerea valorilor europene ale incluziunii si diversitatii in practica scolara pentru cresterea sanselor oricarui elev de a participa la o mobilitate.

 • Dezvoltarea capacitatii scolii de a realiza parteneriate de calitate ECVET care sa sustina cooperarea si formarea profesionala la standarde EU.

Elevii participa la stagii de practica în două fluxuri: in luna februarie 2023, 18 elevi specializarea Tehnician transporturi au fost la Malaga, Spania si în perioada 29 mai – 16 iunie 2023, 16 elevi de scoala profesională, calificarile: Electrician exploatare centrale, statii si retele electrice si Mecanic auto, se vor deplasa în Faro, Portugalia.

Partenerii intermediari care ne sustin în implementarea proiectului conform rigorilor programului Erasmus+ și standardelor Agenției Naționale, sunt: organizatia euroMind din Spania si Wake-Up Projects din Portugalia.

 

Pentru prima oara, acest proiect iși propune participarea la cursuri de formare a cadrelor didactice VET din școala noastra. Astfel, în luna iulie 2023, două cadre didactice vor participa la cursul ”4C - Communication, Collaboration, Creativity and Critical Thinking” pentru:

 • dezvoltarea motivației și entuziasmului profesional în activitatea zilnică si propagarea aceastei atitudini pozitive în restul comunității didactice, atitudini ce vor duce la îmbunătățirea perspectivelor și oportunităților de dezvoltare ale fiecărui elev.

 • promovarea muncii în echipă necesara proiectelor pe termen lung pentru a provoca schimbări cu efecte benefice in scoală și a avea un impact asupra procesului de învățare, precum si un climat mai satisfăcător și stimulator .

 • dezvoltarea abilităților pedagogice și de comunicare

 

 4 cadre didactice să participe la cursul ”ICT - Learning by doing” în   Tenerife, Spania . De aceasta data, competențele ce urmează a fi dezvoltate sunt:

 • cunoasterea utilizării diverselor resurse digitale pentru a face activitățile mai interesante pentru elevi.

 • creșterea angajamentului și a motivației elevilor.

 • dezvoltarea activităților de colaborare profesor-elev.

 • creșterea performanței și eficacității în pregătirea lecțiilor

 • dezvoltarea capacității de a oferi sprijin elevilor în domeniul TIC.

Furnizorul cursurilor: idevelop Training, https://idevelopcourses.com/

CURSURI DE FORMARE CADRE DIDACTICE

 

ANUNȚ CONCURS SELECTIE

CALENDAR CONCURS

REZULTATE CONCURS SELECTIE cadre didactice

 

CURSURI DE FORMARE 

CADRE DIDACTICE PARTICIPANTE

       4Cs - TENERIFE, IULIE 2023

       ICT - learning by doing - TENERIFE, AUGUST 2023

JOB-SHADOWING

 

ANUNȚ JOB - SHADOWING

CONCURS SELECTIE

ACTIVITATE Faro, Portugalia

Proiect de formare profesională si mobilități VET 2022-2023

 

Nr. 2022-1-RO01-KA121-VET-000058747

EXPERIENȚE EUROPENE

ORIZONTURI DESCHISE

LICEUL DE TRANSPORTURI AUTO

DROBETA TURNU SEVERIN

Liceul de Transporturi Auto

 

B-dul Carol I nr. 5, 220099

Drobeta Turnu Severin, jud. Mehedinți

 

+40 352807789

 

cttauto@yahoo.com