Frumusetile Dunarii…așa a debutat ”Săptămâna verde” pentru elevii de la Liceul de Transporturi Auto. O croazieră pe Dunare si un mic popas la Mânăstirea Sf. Ana din Orșova au fost principalele obiective ale acestei excursii.
In spațiul verde al școlii s-au plantat pomi ,iar în laboratorul de electrotehnică a avut loc o adevarată provocare: elevii au realizat un întrerupător inteligent , care comandă de la distanță iluminatul electric al unei locuințe.
În amfiteatrul liceului, au fost dezbătute teme ce au vizat consumul de droguri-riscuri și consecințe, campania de informare fiind prezentată de reprezentanții Agenției Naționale Antidrog Mehedinți.
Am avut și invitați, elevi ai claselor a VIII-a din județ, care au participat la prima ediție a Concursului interjudetean ecologie și orientare sportivă pentru gimnaziu, organizat de școala noastră, concurs ce s-a desfășurat in Drobeta Turnu Severin.
Concursul interjudețean ecologie și orientare sportivă, aflat la a XVI-a ediție, înscris în CAER la poziția 1262, s-a desfășurat în acest an în localitatea Cireșu. Ne-am bucurat de susținerea partenerilor de la Geo Parc Mehedinți, Salvamont Mehedinți, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mehedinți si Primăria Cireșu, 150 de participanti s-au bucurat de această competiție.
Au fost atinse obiectivele acestei săptămâni prin implicarea tuturor elevilor în activități de ecologizare, militându-se pentru protejarea și aprecierea naturii.
Umbrela verde” - o activitate de stimulare a potențialului artistic al elevilor a adunat un număr mare de elevi, care au realizat desene, picturi și fotografii pe aceasta temă.

CONCURS ” TROFEUL UCENIC ELECTRICIAN” - 2024

SĂPTĂMÂNA VERDE 2024

SĂPTĂMÂNA MESERIILOR 2024

În cadrul Programului ,,SCOALA ALTFEL", elevii de la domeniul electric, din scoala noastră, au participat la cea de-a doua ediție a concursului tehnic: ,,FII ELECTRICIAN, FII ELECTRONIST! ". Elevii noștri s-au pregătit intens, iar rezultatele au fost pe măsură! Felicitări !

OME nr. 6755-2023

Drepturile Copiilor, pe treptele Liceului de Transporturi Auto

 

„Fiți responsabili și lăsați doar Amprente de Bine!”

 

Asociația “Amprenta de Bine” aduce în școlile din România un proiect inedit: “Treptele Drepturilor Copiilor“, dedicat atât elevilor, cât și profesorilor.

Treptele  Liceului de Transporturi Auto au fost personalizate de elevi cu mesaje despre drepturile pe care le au toți copiii. Fiecărui drept îi corespunde un cod QR care poate fi scanat. Ulterior, aplicația deschide o pagină nouă în care este prezentat detaliat dreptul respectiv, precum și obligațiile pe care le are elevul.

Dreptul de a fi ascultat, Dreptul la Familie, Dreptul la Educație sau Dreptul la Identitate sunt doar câteva drepturi ale copiilor.

 

ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR

a fost marcată prin activități diversificate și atractive și la Liceul de Transporturi Auto

 

Coordonatori: Prof. Delia Croitoru și Prof. Cristina Boagiu

 

Flori de mai” – a fost o altă activitate care a implicat doar elevi cu CES ai instituției noastre. Ei s-au autodepășit, realizând decorațiuni pentru PAȘTE.
Și exponatele din cadrul atelierului de creație ce s-a desfășurat la Biblioteca I.G.Bibicescu au fost de asemenea realizate de elevii nostri.

 Liceul de Transporturi Auto este singura unitate de învățământ din județul Mehedinți care, în parteneriat cu Distribuție Energie Oltenia, școlarizează prin învățământul profesional elevi pentru calificarea electrician exploatare, centrale, stații și rețele electrice.

            În cadrul acestui parteneriat, în fiecare an, se desfășoară concursul ”TROFEUL UCENIC ELECTRICIAN”, faza locală, pe companie și națională.

            Faza locală s-a desfășurat în perioada martie - aprilie 2024, la Liceul de Transporturi Auto, iar elevii școlii noastre au obținut următoarele rezultate:

Popa Alexandru – Premiul I

Negrea Ramon – Premiul II

Ruja David – Premiul III

            Toate aceste rezultate au fost posibile cu ajutorul  profesorilor coordonatori: Semen Sonia și Căplescu Radu.

Vă mulțumim tuturor pentru implicare !

Activitate derulata în cadrul "Școala altfel" la Liceul de Transporturi Auto cu elevii claselor a IX A, IX B, IX C, XI A privind prevenirea și combaterea fenomenului de bullying/cyberbullying, în spațiul școlar. OBIECTIVELE SPECIFICE: - identificarea corectă a faptelor / cazurilor de bullying/cyberbullying; - (re)cunoașterea caracteristicilor generale ale victimelor, martorilor  și ale agresorilor; - formarea unor abilități specifice de intervenție în cazuri de bullying/cyberbullying; - stabilirea unor strategii de prevenție a bulliyngului.

          Săptămâna verde a debutat astăzi, 24.04.2023, cu o campanie de constientizare, campanie care a avut un puternic impact asupra elevilor noștri. Reprezentantul Ocolului Silvic Mehedinți, a prezentat importanța pădurii în viața noastră, purtându-ne prin intermediul imaginilor pe plaiurile minunatului nostru județ, apoi a mers împreună cu elevii si diriginții acestora să planteze pomi în incinta școlii.

             Proiectul R.O.S.E. ne-a permis să visăm, să proiectăm viața elevilor noștri într-un spațiu solar, securizat, în care ei să se simtă și să se dezvolte asemeni rozelor, într-o oază de lumină și căldură, oferite de contextul material și uman deopotrivă. Aceasta a fost viziunea profesorului coordonator în perioada de scriere a proiectului: crearea unui spațiu în care elevii să fie considerați, înainte de toate, adolescenți, cu nevoi, trăiri, așteptări și reacții specifice vârstei, un spațiu în care fiecare copil să se simtă acceptat și valoros pentru simplul motiv că este unic, un spațiu al dezvoltării personale în ritm propriu, individual, dar cu sprijinul permanent al grupului. 

            Profesorul Băicuș Laurențiu, împreună cu elevii clasei a XI- a A, din cadrul Liceului de Transporturi Auto, au început să dea viață acestui proiect.

SĂPTĂMÂNA VERDE 2023

 

 

ȘCOALA ALTFEL

CONCURSUL ” FII ELECTRICIAN, FII ELECTRONIST!” 

Ediția I

 

Au participat elevii din cadrul Liceului de Transporturi Auto din clasele a IX-a, a X-a, a XI-a. 

Toți concurenții au fost premiați.

27 martie 2023 - elevi și profesori în vizită la Castelul de Apă

 

Elevii Liceului de Transporturi Auto s-au,, scufundat,, în timp, cu ajutorul unei aplicații gratuite și a unor clișee de colecție, putând să vadă cum personajele din acestea ,prind viață. O experiență unică. Au vizitat, de asemenea, expoziția Geo Saizescu, iar la plecare și-au pus ,,amprenta,, ,folosind ștampilele puse la dispoziție de gazdele Castelului.

Expoziția ,,FOTOKALEH- PATRIMONIUL UITAT DIN FOTOGRAFII”

PROIECTUL ”UCENIC ELECTRICIAN”

Atelierul De Dezvoltare Personala

 

”ÎNCREDEREA ÎN SINE ȘI ÎN CEI DE LÂNGĂ TINE !”

 

Liceul de Transporturi Auto în parteneriat cu Distribuție Energie Oltenia în cadrul proiectului ”Ucenic Electrician” a desfășurat în data de 20.03.2023 cu elevii claselor a X-a B si a XI-a A, calificarea Electrician exploatare centrale, stații și rețele electrice, atelierul de dezvoltare personală ”Încrederea în sine și în cei de lângă tine !”

LICEUL DE TRANSPORTURI AUTO

DROBETA TURNU SEVERIN

Liceul de Transporturi Auto

 

B-dul Carol I nr. 5, 220099

Drobeta Turnu Severin, jud. Mehedinți

 

+40 352807789

 

cttauto@yahoo.com